За 18 юли беше отложено делото за сексскандала в ЦСКА, което бе заведено от треньора Светльо Мирчев срещу шефа на школата Георги Георгиев. Мирчев бе уволнен миналата година, като в интервю Георгиев обяснил, че той искал секс от майките на свои футболисти. Наставникът бе категоричен, че това е лъжа.
 
„Чаках ги няколко месеца да заведат дело срещу мен, както обещаха. След като не го направиха, сега реших аз да действам", обясни Мирчев пред “24 часа”.
 
„Заради това петно не мога да си намеря работа. Но съдя Георгиев най-вече за това, че очерни името на ЦСКА", добави ветеранът.
 
Делото беше отложено от районния съд, защото Георгиев е получил призовката си след изтичането на срока. Преди това пък бил в чужбина. Съдът нареди да се направи проверка дали наистина по това време той е бил извън България.
 
В залата бе една от жените, които бяха посочени като обвинителки на треньора. Тя потвърди, че той само я е поканил на кафе след родителска среща, за да говорят за детето й, което било пред освобождаване от отбора. За секс или други услуги не е ставало въпрос. Георгиев също присъства в залата.
 
Мирчев е баща на бившия халф на ЦСКА Константин Мирчев и сам дълги години е играл при „червените". Преди това той работи в школата на отбора, но бе махнат, след като ръководството проспа атаката на Черноморец за неговите открития Владислав Стоянов, Орлин Старокин и Георги Божилов. Те бяха отмъкнати от бургаския отбор. Преди това Мирчев направи няколко отбора на Септември шампиони на България.