Защо Гара Дембеле няма нищо общо със спортната си форма от есента, когато наказваше под път и над път всички противникови вратари, застанали пред него? Оказва се, че причина за това не е неосъщественият трансфер на французина с малийска кръв в чужбина. След като пропадна продажбата му в Германия, където Хофенхайм и Вердер бяха най-близо до подписа му, Гара сякаш се преобрази в негативна насока.
 
Източници от “Герена” твърдят, че преди около месец Дембеле контузил... гордостта си, както и областта около слабините, докато практикувал акробатична секс поза. Дали това е станало с неговата приятелка Стефани или с някоя друга изгора – остава загадка. Именно заради тази травма Гара не можел да се раздава до краен предел на терена, а от изключителния му демараж, чрез който издухваше защитниците, няма и спомен.
 
От няколко дни обаче Дембеле бил напълно оздравял. Той обещал пред треньорския щаб в “Левски”, че още от следващия кръг ще започне отново да ниже гол след гол, разбра БЛИЦ. От началото на пролетния дял Гара е реализирал един гол – срещу Локомотив (София), когато се разписа с помощта на “червено-черните” защитници.