Звездата на "Левски" Гара Дембеле едва ли ще запомни с добро дебюта си за Мали. Нападателят на "сините" изигра слаби 45 минути в контролата срещу Кот д`Ивоар, загубена с 0:1. Единственото попадение в двубоя падна още във 2-ата минута. Вкара го Дидие Яя Конан, който играе в Хановер.

Селекционерът на Мали Ален Жирес се довери на Дембеле, пускайки го титуляр в мача, състоял се във френския град Валанс. 24-годишният нападател игра първото полувреме, в което не се отчете с нищо запомнящо се и логично бе заменен в началото на втората част. Тогава Жирес извърши още пет смени, но и включители се в игра не помогнаха за промяна на резултата. Малко преди почивката съотборникът и партньор на Дембеле в атака Мамаду Самаса пропусна дузпа.

Нападателят на "Левски" стартира на върха на атаката на Мали с №9. Партнираше си с Мамаду Самаса от Валансиен. Пролича се, че няма синхрон между Дембеле и съотборниците му в националния отбор. Може би в желанието си да блесне Гара на няколко пъти действа по-твърдо срещу съперниците си, като дори след сблъсък с него футболист на Кот д'Ивоар напусна контузен терена.

Титуляр за съперника на Мали бе звездата от Челси Дидие Дрогба.

Както е известно, Дембеле бе сред повиканите от Ален Жирес и през ноември за контролата с ДР Конго, спечелена от Мали с 3:1. Тогава обаче звездата на "Левски" не успя да дебютира с националната фланелка, тъй като бе контузен. /БЛИЦ