Завърналият в професионалния футбол Етър привлече един от основните играчи на ЦСКА от миналия сезон Николай Цветков, което първо БЛИЦ СПОРТ съобщи. Ферарио Спасов познава отлично качествата на Демона, с когото работи първо в школата на Литекс, а след това и в Дунав (Русе). 28-годишният Николай Цветков беше с основна заслуга за успехите на ЦСКА през последния сезон. „Червените“ газеха наред конкуренцията във „В“ група, както и сътвориха сензацията, спечелвайки Купата на България.

Демона се отчете с цели 22 попадения и 16 асистенции в Югозападната „В“ група и Купата на България. Сериозен интерес към него имаше от новака в елита Верея, но той предпочете да облече екипа на Етър.

"Избрах Етър, защото е клуб с история. Най-вече клуб, който има верни привърженици и се надявам да доставим радост на хората във Велико Търново. С Ферарио Спасов работихме заедно в Дунав, беше доста отдавна, преди десетина години. Но все пак аз съм юноша на Литекс, той е свързан с този клуб. Познаваме се", коментира Цветков пред "Велико Търново спорт".

"Смятам, че добре се справям в моите отбори. Времето ще покаже, тренировките също. Най-важното е да се направи добър колектив, да се разбираме помежду си и в течение на тренировките да изградим стил, който да ни помогне да трупаме победи", добави Демона.