Днес е денят, в който ще бъдат решени важни въпроси за бъдещето развитие на „Левски“. Един от най-старите и най-успешни български клубове се намира в тежко финансово положение, а от това страда и представянето на отбора.
 
17 декември 2014 г. е вторият най-очакван ден за тази година от феновете на „сините“. Първият беше 23 май, когато започнаха празненствата по случай 100-годишния юбилей на „Левски“, които завършиха с уникалното шоу на стадион „Васил Левски“ в началните минути на 24 май.
 
Днес обаче не се очакват тържества. Чакат се съдбовни решения. Организираните фенове на „Левски“ и тръстът „Синя България“ трябва да се сдобият със свои представители в Управителния съвет на клуба. Това трябва да стане на стартиращото в 11:00 часа Общо събрание. Тогава собственикът Тодор Батков трябва официално да обяви капитализирането на дълговете, които клубът има към него, и да даде процент от собствеността на привържениците на „сините“.
 
Другият важен въпрос за съдбата на „Левски“, който ще се решава днес, ще окаже влияние върху представянето на отбора. Всички очакват резултатите срещата между спортния директор Георги Иванов и Димитър Димитров, за когото от няколко месеца се знае, че ще поеме „сините“ след Нова година. Договор обаче все още няма. В последните седмици обаче все повече се увеличават съмненията, че Херо ще застане начело на тима.
 
Самият Гонзо нееднократно заяви, че пред него няма резервен вариант, ако получи отказ от Димитров. Според информациите бургазлията има известни претенции за селекцията, които Георги Иванов не може да обещае, че ще изпълни.
 
В днешния си брой „Тема Спорт“ твърди, че Херо е готов на известни компромиси и да застане начело на „Левски“. Гонзо обаче вече бил разколебан. Според „Меридиан Мач“ Георги Иванов ще се откаже от варианта Димитър Димитров да поеме „сините“ и се очаква да започне преговори със Стойчо Стоев. Бившият треньор на Лудогорец в момента е безработен и е обявил готовност да започне на „Герена“. Негова кандидатура за треньорския пост вече била съгласувана с важни фактори в клуба и сред феновете.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите