Днес е големият ден, в който Левски е задължен да победи Лудогорец. „Сините“ нямат други оправдания освен успеха в дербито, което започва в 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. В последните години Лудогорец пристигаше на „Герена“ като пълен фаворит. В Левски все нещо не беше наред. Сега не е така – отборът има класен треньор, много добри нови попълнения, а и с вярната си публика, успехът е задължителен. Дори и равенството ще бъде равносилно на загуба, защото кога Левски е стискал хикс на своя стадион?

Днес е големият тест пред отбора, а и пред клуба. Собственикът Спас Русев направи всичко по силите си, за да осигури пристигането на Делио Роси. Преди и след неговото идване вече започна инвазията на добри попълнения. Така че футболистите нямат никакво оправдание, ако не победят Лудогорец. Досега Левски спечели срещу Витоша Бистрица, Дунав, Пирин и Славия. Тоест, отборът от „Георги Аспарухов“ все още не е играл с наистина сериозни опоненти. А Лудогорец несъмнено е такъв.

Довечера ще покаже готов ли е Левски да надскочи себе си и да направи така, че останалите в челото да се съобразяват с него, а не да играе поддържаща роля като в последните сезони. За първи път от много време насам синята общност надига глава и очаква МАЧА. Това е двубоят, който ще покаже готов ли е Левски да направи лъвски скок, или отново ще се задоволи с максимата – да не загуби. Днес „сините“ нямат право на крачка назад. Нито на утешителни игрички, а трябва да спечели. Заради вярната си публика и заради амбицията, която показва с нещата, случващи се в клуба в последните няколко месеца.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка