Поредна съвместна инициатива на Националния клуб на привържениците на Левски София в Северна Америка и Чикаго Редс, ще се проведе на 2 септември (неделя). „Сини“ и „червени“ ще изиграят мач помежду си с благотворителна цел за нуждаещите се в Чикаго, информира chicago.bg.

Двубоят ще се проведе с интересни правила. Във всеки отбор на „сини“ и „червени“ ще има по петима млади играчи, петима над 30-годишни, петима над 40-годишни, трима над 48-годишни и двама вратари. По всяко време на терена ще има по трима от съответната възраст и един от най-възрастните. Главен съдия на срещата ще бъде бившият международен съдия Валентин Рударски.

Срещата ще се изиграе от 10 часа сутринта на адрес: 515 Е. Thacker St. Des Plaines, IL, 60016. Всеки запален по футбола може да присъства и да се включи в подкрепа на благотворителното дело.

Каузата за събиране на средства за нуждаещите наши сънародници в Чикаго е подкрепена от транспортна компания „Montway“ и ресторант „Балканика“. Това ще бъде третото дерби между левскари и цесекари в Чикаго, в който двата фенклуба организират мач с цел благотворителност.