Някак незабелязано, предвид голямото Софийско дерби, идва дербито но Севера! Славният отбор на Етър приема Локомотив (ГО) в мач за първото място във "В" група. Очакват се около 6000 зрители на наблюдават завръщането на "виолетовите" на митичния стадион "Ивайло" след ремонта в неделя.

Мач с огромен заряд, противопоставящ два коренно различни отбора - Локомотив (ГО) разчита на опита като разполага със 7-8 футболисти минали през "А" група, докато Етър е съставен предимно от кадри от собствената школа. Дали няма да видим новия Краси Балъков или Трифон Иванов в редиците на домакините?

Традицията говори за тотално надмощие на "виолетовите", които не са губили от "железничарите" никога под Царевец. Феновете на Етър обещават, че хореографията ще надмине А група и ще се говори дълго за това, което ще сътворят. Футболистите на Етър, водени от бащата на Валери Божинов - опитния Сашо Ангелов, заявиха че излизат за честа и 90-годишнината на отбора.

Великотърновският клуб иска да докаже, че това е правилният път за развитие на футбола - налагане на млади таланти. Говори се, че сегашният тим на Етър е новият Аякс - пълен с млади таланти от собствената си школа.

Съдия на дербито е опитният Николай Йорданов. Начало 14:30