"Левски" - ЦСКА е пред угрозата да падне от националния ефир. За това алармира шефът на фирмата, притежаваща правата за "А" група S.V. - RSA - Валентин Михов. Вечното дерби, което трябва да се играе на 29 април (неделя) от 17:45 часа, може и да не бъде излъчено по БНТ. Причината е, че държавната медия не изпълнявала договора си. В последния месец Михов е направил сериозни компромиси, за да спаси положението, но от там отказвали да изпълнят точките в контракта.

"Има шанс да прекратя договора с БНТ, но искам да подчертая, че вината не е в телевизията. Засега от БНТ са превели само 1/3 от сумата по договора. Платили са само първия от трите транша, и то със закъснение. Клубовете обаче не са ощетени и са си получили втория транш. Ще видим обаче как ще бъде с третия, защото ще има доста спорове. Боби Михайлов и БФС си позволяват да преместват мачове без моя подпис, други двубои пък закъсняваха...", заяви пред "Тема спорт" бившият шеф на ПФЛ.

Според запознати държавата не е отпуснала на БНТ обещаната сума. Засега са преведени само 600 хиляди лева без ДДС от договорените 1,8 милиона лева без ДДС.

Така освен "Левски" - ЦСКА от ефира на държавната медия могат да паднат и останалите мачове до края на сезона, залегнали в програмата й.

Михов добави, че ако днес няма развитие, в петък ще даде скандална пресконференция.

"Феновете да бъдат спокойни. Ще намерим кой да дава "Левски" - ЦСКА", завърши Валентин Михов.