Националният селекционер Георги Дерменджиев се прибра късно снощи от Амстердам, където беше на жребия за турнира Лига на нациите. Както е известно, България попадна в група с Финландия, Ейре и Уелс. Дерменджиев говори и по горещата тема с коронавируса.

"На този етап не гледам към мачовете в Лигата на нациите. Не искам и да се занимавам. Имаме друга насока, която е много по-важна. Там са насочени усилията ни. След края на март ще започна активно да се занимавам с отборите, които ни се паднаха. Фаворит в тази група няма, но мисля, че Финландия в момента играе добър футбол“, каза Дерменджиев пред Dsport.bg.

Той не пожела да коментира съперника за баража на 26 март - Унгария. „Не искам да коментирам мача с Унгария. Ние се готвим за него и чакаме да дойде“, лаконичен бе специалистът.

Той засегна темата за коронавируса, която постоянно залива информационното пространство и се свързва с отлагане на различни спортни събития - "В Амстердам нямаше нито един човек с маска и не се е коментирало едно изречение по тази тема."