Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде пресконференция преди утрешния домакински реванш срещу Карабах от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Както е известно, „орлите“ спечелиха първия двубой в Баку с 2:1. Утре разградчани приемат азербайджанския шампион от 21:00 часа на „Хювефарма Арена“.

"Предстои изключително важен мач за нас. Играчите ми са в добра кондиция. Мнението ми след първия мач се затвърждава - категорично мога да да кажа, че Карабах е отбор с голям международен опит и турнирен тим", заяви Дерменджиев.

„Карабах е изключително добре подреден европейски отбор. Аз добре знам историята. Добре познавам треньора и работата му. Всичко говори за много голям професионализъм. Изключително много съм запознал играчите с играта на Карабах като гост, тъй като във всеки мач имат вкарани голове", допълни 69-годишният специалист

Треньорът на шампионите даде отговор на въпроса дали има готов заместник на Бърнард Текпетей, който е с двойна фрактура на подбедрица и ще претърпи операция.

"Трябва много късо да кажа "да". Ние сме отбор, който има много футболисти и ще трябва да се справим без Текпетей. Изключително неприятна контузия от гледна точка, че става дума за много качествен играч. Бърни е много добро момче и е личност в съблекалнята. Това е тежка контузия и отборът е съпричастен с него", призна Георги Дерменджиев.

"Не ме провокирайте, имам готов отговор", отсече наставникът на „орлите“ на въпрос за избора измежду двама вратари, справящи се еднакво добре от началото на сезона.

"Нека караме мачовете поред, има време за Левски", коментира Дерменджиев по темата за евентуално отлагане на двубоя срещу "сините" в събота от 21:15 часа.