Новият селекционер на България Георги Дерменджиев защити националите ни по време на пресконференцията, на която беше официално представен. Бившият треньор на Лудогорец и Левски подчерта, че играчите не са големите виновници за ситуацията в българския футбол. Този негов много важен ход идва след поредицата отчайващи резултати на "трикольорите" - България е без победа вече 11 поредни мача. 

Дерменджиев подчерта, че няма да експериментира, а ще залага на най-доброто, за да може целта да бъде изпълнена - класиране на Евро 2020 през баражите, които ще се играят март месец. Опитният специалист обаче изрази опасение "да не прегорим" до март, тъй като постоянно се говори за тези мачове и това може да изиграе лоша шега от психологическа гледна точка.

"Този шанс, който ни се открива март, трябва да го използваме и нямаме право на експеримент. Напоследък в различни периоди се говори по различен начин - едни искат подмладяване, други с по-опитни футболисти. Сега обаче не е момент за експерименти. Ще направим максималното, за да подобрим играта и психологическото състояние на играчите", бяха първите думи на Дерменджиев при официалното му представяне в Бояна.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Дълго време нямаме победа, но е важно да уважаваме играчите, които имаме. Нека бъдем реалисти с това, с което разполагаме. Да подкрепяме момчетата и да могат да дават максимума от себе си", подчерта бившият треньор на Лудогорец и Левски. 

"Нямах проблем с приемането на офертата на БФС. Да бъдеш треньор на националния отбор е чест. Имам надежда и вярвам, че момчетата могат да дадат повече от това, което виждахме до момента. Много е важно кои хора ще бъдат повикани. Трябва да бъдат играчи, които могат да бъдат и лидери, за да може тази обстановка, която е създадена, да се изчисти бързо. За евроквалификацията с Чехия ще повикам играчи, които мислим, че ще свършат работа. Важно е март всички да бъдат във форма", коментира Дерменджиев.

"Няма треньор, който да няма цел. Много го повтаряме вече това нещо - баражите през март. Наистина чакаме този момент, защото България от много време не е била на голям форум. И дано не прегорим", подчерта специалистът.

"Аз и екипът ми ще се опитаме да помогнем на момчетата, с всеки един ще проведем разговори", каза още Дерменджиев.

"Трябва да сме наясно какво може на този етап българският национален отбор. Нека подкрепяме момчетата. На никого не е приятно да губи, не можем да им се нахвърляме и да ги обвиняваме, защото последствията са много, от много време, и в момента националният отбор обира всичко това, което се е натрупало през годините", подчерта треньорът.

Нашата квалификационна група за Евро 2020