Скаутите на Лудогорец работиха усилено през последните месеци по намирането на подходящи футболисти, които да подсилят тима през зимата. Треньорът Георги Дерменджиев обаче смята, че в момента разградчани разполагат с абсолютно Всичко и не се нуждаят от нови играчи.

"Мисля, че в момента имаме достатъчно качествени футболисти, които са привикнали към стила на отбора. Те знаят много добре какво трябва и аз, разбира се, съм наясно какво могат да правят. На този етап мога да кажа, че не се нуждаем от селекция. В тази група от 20 футболисти имаме налично всичко необходимо да продължим да израстваме. Евентуално, ако продадем някои от настоящите си играчи, ще вземем друг, за да наваксаме или по-точно да запълним отсъствието му. Но като цяло нямаме спешна нужда от нови. Ако се наложи обаче, ще вземем", обясни Георги Дерменджиев.

Той добави, че не мисли да освобождава играчи. "Искам да разчитам на абсолютно всички от настоящите момчета и за пролетта. Само ако има добри оферти, вече собствениците ще решават какво ще се прави. Но независимо кой колко е играл през есента, аз ще дам нов шанс на всички. Стоя зад момчетата и вярвам във възможностите им. Така че искам да разполагам с всеки един от наличните и 6 плейофите", отсече специалистът. Сред евентуалните напускащи са полузащитниците Христо Златински и Се-бастиян Ернандес. Колумбиецът по всяка вероятност ще продължи кариерата си далеч от Разград.

Дерменджиев потвърди, че отборът ще се готви в Турция и Испания.

"Лагерите са уредени. Първият е в Турция, а след това в Испания. Все още работим по уточняването на контролите. Ако трябва да бъде честен, причината да не сме ги изяснили съм аз. Искам да избера най-подходящите съперници. Има много отбори, които ни се предлагат и желаят да играят с нас. Аз обаче държа да ги подбера така, че да са ни неудобни и да изчистим някои детайли от нашата игра", каза още роденият в Пловдив наставник.

До момента са ясни две от проверките на Лудогорец през зимата. Първата е с руския Динамо Москва, където играе Станислав Манолев. Тя ще бъде на 20 януари в Турция. Другата контрола, която вече е уточнена, е тази с лидера 8 Чехия Виктория Пилзен в Испания.