Селекционерът на националния ни тим по футбол Георги Дерменджиев призна след дебюта си и загубата от Парагвай с 0:1 в приятелката среща, че футболистите играят с напрежение. Той обеща да се постарае с екипа си да вдъхнат вяра на националите да играят по-спокойно.

"Сравнително добро ниво на двубоя, защото Парагвай има много висока класа. Мисля, че у играчите има много напрежение, това постоянно го коментирам. Искам това напрежение да спадне. От 90-те минути имаме и добри такива, можехме и гол да отбележим. В крайна сметка пак негативен резултат, сигурно и футболистите ще го приемат като загуба, то си е загуба. Искам да говоря за това, което може да се види като положителност. Имахме желание, опитвахме се, стараехме се, но бяхме припрени, оттам дойдоха и грешки“, коментира новият селекционер след мача.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Аз и моят екип ще се постараем да вдъхнем вяра на футболистите и да играем по-спокойно. Гледам много сериозно и на този мач, и на следващия с Чехия. Мисля, че има някаква доза промяна в желанието за игра и победа на играчите. Трябва да знаете, че те също искат да се представят добре. Вярно е, много е труден моментът, трябва с много интелект да се опитаме да постигнем нещо. Чехия е съвсем различен противник от Парагвай, така че са възможни промени. Пожелавам си националният отбор да има една победа", добави Дерменджиев.