Георги Дерменджиев направи кратък анализ на отминаващата 2014 година след победата на Лудогорец срещу "Ботев" Пловдив с 1:0 в последния мач за годината.

На въпрос, изненадан ли е от трудната победа, Дерменджиев отговори: "Не съм изненадан, даже очаквах срещата да бъде такава. Затова съжалявам, че през първото полувреме не успяхме да отбележим повече голове. С Шампионска лига и с последния мач с Реал Мадрид това беше върхът на концентрацията и мотивацията. Колкото и да исках футболистите да са концентриране на сто процента, знаех, че няма да е така."

"От този мач като анализ не може да се взимат някакви мерки или да се правят анализи. Видяхте, че се пропуснаха много голове. За селекцията - евентуално, ако има по-добри футболисти от нашите, тогава ще вземем. Но нямаме за цел да взимаме футболисти само ей, така."

Дерменджиев направи и кратък анализ на изминалата година: "Като проект Лудогорец върви възходящо. Лига Европа, след това Шампионска лига. Оценката е изключително висока. Да, имаше и пропуски, но не може без тях. Допуснахме ги заради мачовете в Европа. То се видя, точките, които загубихме, бяха по време на участието ни в турнирите през есента."

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите