Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев коментира победата над Хасково с 3:1 в 12 кръг на "А" група. Наставникът отдели и доста време, за да отговори на въпросите защо Лудогорец допуска грешки в шампионата.

"Ранният гол на Хасково малко бих казал, че смути футболистите. След това излязоха от това състояние. За нас е важно след почивка и такава пауза да вземем трите точки. В сряда ни чака още по-сериозен мач и продължаваме. В крайна сметка футболистите не са роботи, психическите натоварвания при тях са много големи. Преходът от единия мач към другия, от мач за първенство към национален отбор, към Шампионска лига...Те се изчерпват емоционално. Изразходват емоциите в Шампионската лига и после влизат по-лежерно за първенство. Играем с "Левски" и след това играем с Реал Мадрид. Това са звездни, та звездни футболисти. Всеки, колкото и да иска да мисли за предстоящия мач, 20 процента мислят за мача, който го играят и 80 за Шампионска лига. Това за мен на този етап е оправдано", заяви Дерменджиев.

"Ние можеше да вземем точки срещу Ливърпул и Реал Мадрид, но това е футболът и тези мачове са в историята. Шампионска лига е много голям дразнител, който ги изчерпва. Едно такова напрежение, което го има, нормално е да има някакъв спад. Но това са добри футболисти, разбират го това нещо и което е по-важно, стремят се да го преодоляват. Малко е времето, в рамките на един месец, вече разбират, че трябва да се играе равномерно", завърши треньорът./БЛИЦ

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите