Лудогорец победи "Левски" с 1:0 в дербито на 21 кръг на "А" група. Единственото попадение реализира Вандерсон в 61-ата минута.

Треньорът на победителите Георги Дерменджиев за първи път направи по-силно изказване, което бе породено от въпрос, дали е притеснен от евентуално негово уволнение.

"Аз изобщо не съм притеснен и няма какво да ме притесни. Аз съм направил достатъчно за този клуб и ще стисна ръката на всеки треньор от Балканите, който може да направи това, което съм направил аз. Собственикът не е показал, че ще има нещо такова (става въпрос за смяна). Това са неща отвън, които искат да вкарат напрежение в съблекалнята. Искам да им сажа на тези хора, които по този начин искат да въздействат, че Лудогорец не е като другите клубове. Трудно на този колектив може да се вкара външно вмешателство, за да провали клуба. Това е един много силен клуб и двамата братя собствениците са изключително разумни и знаят какво и как да го направят", заяви Дерменджиев.

"Не мога да кажа, че сме потеглили трудно но напрежението оказа влияние. Оказа и върху този мач. Доволен съм, че футболистите успяха да преодолеят това нещо и независимо, че резултатът е минимален, това са три точки. Ние играем за точки в момента и затова играта не е тази, която сме свикнали да гледаме. Това е по-важно - да печелим точки. След няколко мача, когато момчетата се освободят от напрежението, Лудогорец ще бъде познатият отбор", завърши наставникът./БЛИЦ