Георги Дерменджиев реши бъдещето на един от чужденците в Левски - естонеца Богдан Вашчук. Офанзивният халф вече е задраскан с дебелия флумастер от наставника.

Полузащитникът така и не влезе в игра в дербито с Лудогорец на “Герена” (0:2). “Сините” се нуждаеха от промяна в предни позиции, но Дерменджиев така и не прибягна до услугите на  Богдан. Вместо това предпочете да не използва трите си смени - направи само две. Вашчук бе в групата и в двубоя със Славия (3:0), но наблюдава целия мач от резервната скамейка. Той бе на терена срещу ЦСКА, но се появи на игрището в самия край само за да бъде “убита някоя и друга секунда”, пише "Тема Спорт".

23-годишният естонец пристигна на “Герена” по изричното настояване на вече бившия наставник Славиша Стоянович. Той бе взет от Рига под наем. Преотстъпването първо бе до края на 2018 година, но след това бе удължено до завършването на първенството. През есента Вашчук бе преследван от травми. Заради това изигра едва 4 срещи в Първа лига, във всичките влезе на терена като резерва. Бе титуляр в двубоя срещу аматьорския Атлетик Куклен (6:0) за Купата на България, в който направи 3 асистенции. През пролетта влиза два пъти през втората част при Георги Дерменджиев.
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019