Националът Кирил Десподов, който отпадна от групата на националния отбор за предстоящите евроквалификации срещу Черна гора и Косово, обясни ситуацията с контузията си. Той сам обясни подробно причината да не вземе участие предстоящите мачове.

"Много е неприятно, че няма да играя. Кацнах в събота в София и веднага отидох при доктора на националния отбор за преглед. Не излезе нещо притеснително. Затова се разбрахме в понеделник да започна лагер и видим как ще се сработим с отбора", коментира Десподов пред „Дарик Радио“.

"В старта на седмицата правих само фитнес, във вторник вече влязох да тренирам. Усетих болка и споделих с треньора, а той ми каза да изляза. Всички знаем, че здравето е важно и затова не съм част от отбора. Имам леко възпаление на аддукторите, трябват ми още 4-5 дни да съм готов. Прибирам се в Каляри, където хората ще вземат мерки. Другия петък играем с Киево и се надявам да съм на линия", добави футболист №1 на България за 2018 г.

"Имах много голямо желание да помогна на отбора, играеше ми се много за националния тим. Последните два мача на България от Лигата на нациите ги пропуснах пак заради контузия и наистина е много неприятно, когато не играеш поради тази причина. Оптимист съм, вярвам в този отбор. Напълно възможно е да започнем с две победи. Видяхте, че в Лигата на нациите започнахме много силно и завършихме доста добре. В отбора няма негативни мисли. Даваме си кураж един на друг, има доста силен колектив", коментира офанзивният играч.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Мисля, че имаме шансове срещу всеки един съперник. Трябва да мислим позитивно. Това, че играем с Англия, не означава, че трябва да излезем и да се молим да паднем с по-малко. Ако те са по-добрите и покажат по-добра игра от нас, поздравяваме ги и се прибираме."

"Всичко е наред в Каляри, доста добре се чувствам, на мястото си. Много добре ме приеха, от мен си зависи какво ще покажа като игра. Много се радвам, че отидох в Каляри, за да се развия и да помогна и на техния отбор като цяло. Следя всеки един мач на ЦСКА, защото на мен си ми е мило за клуба. Работил съм с Любослав Пенев, той е максималист и знам, че ще се справи. Не мога да коментирам за разликата с Лудогорец, защото вече не съм в българския футбол. Надявам се ЦСКА да стане шампион", обясни Кирил Десподов.