Капитанът на националния отбор Кирил Десподов гостува в предаването „Арена Спорт“ по БНТ, където говори за обстановката в представителния ни тим. Той коментира адаптацията си към ПАОК и изявите си за гръцкия гранд.

"Чувствам се отлично, започнах да навлизам добре в обстановката на отбора. Всеки един играч има нужда да се адаптира, нормално е, така беше и като бях в Австрия, и в Италия. Винаги се иска някакво време, някакви месеци да навлезеш в обстановката на отбора - нови футболисти, нов треньор, нови виждания, но мисля, че добре се включвам и добре се случват нещата при мен", заяви Десподов.

Един от факторите, които помагат на Десподов за плавната адаптация, са привържениците, чиято подкрепа към тима се усеща непрестанно, разказва нападателят.

"Мога да ги сравня единствено с феновете на ЦСКА, но тук е много по-голяма фенска маса. Когато се играе мач от гръцкото първенство, спокойно идват по 20 хиляди на мач, няма значение с кого играем. А когато има дерби, има по 30 хиляди, стадионът е пълен. Обстановката е доста по-емоционална, а феновете създават доста хубава атмосфера", сподели футболистът.

ПАОК се представя много добре в шампионата на Гърция, като е на само 2 точки зад лидера Олимпиакос.

"Аз мисля, че отборът е доста силен. Имаме изключително добър колектив в съблекалнята, треньорът ни е много голям тактик, има сериозни изисквания, но виждам, че нещата се получават. Имаме добри играчи и имаме реални шансове да се борим да станем шампиони тази година", коментира Кирил Десподов.

Той сподели, че се чувства по-спокойно да играе в Гърция.

"При мен винаги е имало носене на отговорност, когато излизам с екипа на България. Определено винаги се очаква повече от мен, особено от две години и половина насам, откакто съм капитан на националния отбор. Да носиш капитанската лента на България е изключителна отговорност - на и извън терена. Вие знаете, че аз никога не съм се крил, дори и да е лош резултатът. Не може да се говори само когато резултатът е добър", заяви Десподов.

Националният отбор трябва бързо да забрави 2023 година, смята Десподов. И добавя, че е време България да тръгне във възходяща линия.

"Аз съм в националния отбор от 8-9 години. Може би при Хубчев имахме възход и 3 победи в квалификациите, имаше позитивно настроение към нас, към отбора. След това вече не успяхме отново да се класираме, наистина започва да става по навик на хората, те не го приемат на сериозно националния отбор според мен. Те го виждат като възможност да се шегуват с футболисти, да се присмиват, че не сме успели да бием Литва. То и за нас не е ок, ние никога няма да кажем: "Да, ок е да не биеш Литва." Разбира се - и ние всеки мач излизаме, за да победим. Определено в последно време много, много, много негативна е ситуацията в България около националния отбор", каза още Кирил Десподов.

"Следя отборите и първенството у нас. Мисля, че Лудогорец пак ще е шампион", завърши нападателят.