"Адаптирах съм се в Австрия. Радвам се, че нещата ми тръгнаха. Вкарвам голове. Всичко е много добре. Първенството е интересно. За един футболист най-важното е треньорът да му има доверие. Както е с мен и Ел Маестро", заяви Десподов навръх рождения си ден. Днес нападателят зарадва с футболни топки деца на базата в Бояна. По стара традиция, започната от Ивелин Попов, футболист №1 на България прекарва време с малчуганите.

"Още не съм се видял с г-н Дерменджиев. Радвам се, че ще работя с него. Предстои ни първо контрола с Парагвай, дано да се обиграем добре преди мача с Чехия. Трябват ни победи. Те липсват и трябва да се върнем на победния път. Съгласен съм, че тези мачове ще се генерална репетиция за месец март, когато са финалните плейофи за Лигата на нациите, чрез които можем да отидем на Европейското. Дано обаче се класираме за тях. Сега, треньорът трябва да види кои играчи може да използва и залага", добави Десподов преди приятелския мач с Парагвай и европейската квалификация с Чехия.

"Да паднеш 0:6 не е приятно. Но все пак паднахме от Англия, а не от посредствен отбор. Не е приемливо, кофти е. Хубавото е, че можеш следващия мач да поправиш грешката. Дано я поправим.

Най-важното е малките да тренират и да не се раздават. Дано да са живи и здрави. Ще се радвам догодина отново да им раздавам топки. Аз го правя от сърце. Важно е, за тези дечица. Това е добър пример. Преди мен Ивелин Попов го правеше 3 години. Надявам се и другите са продължават да го правят. Страхотна инициатива", заяви още той.

"Гледам какво се случва в ЦСКА. Този отбор е в моето сърце. Не мисля, че треньорските смени влияят много. Някой път дори е позитивно. Ще се радвам да се съберем с Бодуров в Щурм Грац. Ние се шегувахме с Нестор Ел Маестро, че трябва да го вземем при нас, нали има проблеми сега в ЦСКА. Той е уникален играч", завърши националът.