Престижният в миналото детско-юношески турнир “Никола Котков” е възроден. Юбилейното 25-о издание ще се проведе в петък и събота (23 и 24 май), съобщиха пред БЛИЦ организаторите. Идеята идва от бивш съотборници, приятели и фенове на футболната легенда. Поредното издание на турнира ще се проведе през юни на базата в “Надежда”. Участват отборите на ЦСКА, Славия, Локо (Сф) и Атлетик. Откриването на турнира е в петък от 16:00 ч, финалът и мачът за третото място са съответно от 11:30 и от 10:00 часа.

Проявата се провеждаше всяка година от 1981 до 2005 г. “Последното издание беше през 2005-а. Досега имаше постоянни финансови и организационни проблеми, които ни пречеха да подновим турнира. Сега решихме, че е дошло времето да го направим. Логична беше смяната на названието, тъй като Начко и Котето са най-големите легенди на Локомотив. За съжаление, вече не са между нас. Смятам, че по този начин им отдаваме заслужена почит. В момента търсим усилено спонсори. Надявам се да откликнат възможно повече хора”, обясни Трайко Соколов – голямо име в историята на Локо (Сф).

Бившият халф припомни, че над 150 водещи играчи от “А” група са участвали в турнира за млади таланти. Сред тях са Димитър Бербатов, Мартин Петров, Георги Пеев, Емил Гъргоров и много други. Сред индивидуалните награди, които ще получат участниците, най-ценната е "В ролята на Котков".