Още едно отличие влезе във витрината на футболен клуб Етър Вeлико Търново. Спечели го детският отбор на „виолетовите”, родени 2002 година, с треньор Марин Стефанов, който триумфира с първото място и купата в детския футболен турнир „Трети март” в Дряново.

Надпреварата бе организирана от кмета на града д-р Иван Николов по случай националния празник и 136 години от освобождението на България, пишат колегите от sport-vt.com. В турнира взеха участие 8 отбора, разделени в две групи по 4 тима, а срещите се играха на градския стадион в Дряново.

Етърци бяха в група с Янтра 1919 (Габрово), Локомотив (Дряново) и Чумерна (Елена), а в другата група бяха Локомотив (ГО), Чардафон 1919 (Габрово), „Левски” (Русе) и Янтра (Габрово). Възпитаниците на треньора Марин Стефанов се представиха отлично и грабнаха три победи още в първия ден. Те надиграха с 3:1 Янтра 1919, после се наложиха и над домакините от Дряново с 2:1, а най-убедителната победа бе над Чумерна (Елена), дошла с категоричното 5:0. Така „виолетовите” стигнаха до първото място в групата и правото да мерят сили на финала срещу габровския Янтра. Редовното време на мача, игран на стадион „Локомотив” в Дряново, завърши без голове – 0:0, и се стигна до изпълнение на дузпи. Първите пет удара не донесоха победител и се наложи да се бият общо по 7 дузпи, в които малките етърци показаха хладнокръвие и по-точен мерник и спечелиха с 4:3.

„Всички момчета играха добре, заложиха на отборната игра и спечелихме заслужено”, коментира треньорът Марин Стефанов.

Купата „Трети март” и златните медали бяха връчени на етърци от кмета на Дряново д-р Иван Николов. Наше притежание стана и една от двете индивидуални награди – Радостин Стоилов бе обявен за най-полезен играч на турнира, а приза за най-добър вратар взе стражът на финалиста Янтра. В мача за 3-4 място Локомотив (ГО) и домакините от Дряново завършиха 2:2, а горнооряховци взеха победата след дузпи.

Article.jpg