Децата на Векта (Пловдив) (родени 1995 година) хвърлиха днес най-голямата бомба в четвъртфиналните срещи реванши от Републиканското първенство. Малките пловдивчани надиграха с 2:0 Левски насред София. Първият мач под тепетата завърши 2:2 и така “сините” се сбогуваха с турнира, пише сайтът news4000.

Още в 11-ата минута Антоний Килюнков попари домакините от столицата. Момчетата на треньора Минчо Минчев и сърцатия президент Петър Никленов демонстрираха невероятно самочувствие и не само не тръгнаха да бранят преднината си, но успяха да довършат левскарите и с втори гол на Виолин Топалов в 60-ата минута.

За полуфиналите се класира и Спартак (Пловдив) благодарение на повече отбелязани голове на чужд терен в сблъсъците си със Славия (Сф). “Гладиаторите” на треньора Митко Джоров загубиха с 2:4 в реванша на стадиона в столичния квартал “Овча купел”, но продължават напред след победата си с 2:0 в първия мач на стадион “Тодор Диев” в Пловдив.

Останалите два тима на полуфиналите са Чавдар (Етрополе), който отстрани Марица, и ЦСКА, справил се с Литекс.

Жребият за полуфиналите ще бъде теглен в неделя от 11.30 часа в една от залите на БФС на Националния стадион “Васил Левски”./БЛИЦ