Вчера е получена официална покана от мениджмънта на турнира "Готя къп" към детската школа на ФК Марек, с която отборът е поканен отново да представя България по време на официалната церемония по откриване на турнира в Швеция.

"Официалната церемония по откриване на "Готя къп" е почит към всички отбори и националности, които участват в турнира. Бихме желали да поканим отбора на ФК Марек и тази година да представя България по време на парада на нациите", се казва в поканата от "Готя къп".

"Момчетата на ФК Марек направиха изключително добро впечатление на организаторите на "Готя къп" миналата година", споделя Радослава Ганозова - директор "Корпоративни комуникации" на Актавис България.

"За нас като спонсори на поредното участие на отбора в този световен футболен турнир, поканата към Марек да представлява България пред близо 60 000 зрители на стадион Улеви в Гьотеборг е огромно удоволствие. Гордеем се, че сме част от отбора и ще бъдем техни верни фенове във всеки един техен мач".

Програмата и отборите, с които момчетата на Марек ще играят в предварителната фаза, ще бъдат обявени от организаторите на 15 юни. Тази година Готя къп регистрира рекорден брой участници - 1750 отбора от 77 националности.