Детската формация на Пирин 2001 (родени 1994 година) победи с минималното 1:0 на клубната си база в Покровник Литекс в първа среща от 1/4-финалите на Републиканското първенство.

Първото полувреме на двубоя не предложи голови положения. Въпреки това срещата бе интересна и атаките се редуваха една след друга пред двете врати. В 27-ата минута удар от далеч на Александър Александров от Пирин 2001 премина на сантиметри от сглобката на вратата. С пропуск за гостите от Ловеч през първата част се отчете Кристиян Малинов. След изпълнение на корнер той получи топката в наказателното поле и стреля моментално, но кълбото срещна тялото на бранител и излезе в аут. При това положение гостите претендираха, че топката е срещнала ръката на защитник на домакините, но реферът Вихрен Манев правилно прецени да не отсъжда 11-метров наказателен удар, пише e-79.

Втората част започна вихрено за домакините и те логично откриха резултата. Пет минути след подновяването на играта Мартин Будин, който замени на почивката контузилия се Джейхан Зейденов, вкара гол, оказал се единствен в мача. В заключителните минути гостите от Ловеч можеха да стигнат до изравняване, но с добри намеси се отличи младият страж на домакините Георги Иванов, който отрази последователно удари на Здравчев, Йорданов и Солаков.

В края Денис Караилиев от Пирин 2001 получи червен картон. Реваншът е в неделя в Ловеч. /БЛИЦ

Републиканско първенство, Деца (родени 1994 г.):

ЦСКА - Спартак (Вн) 7:0

Славия - Черно море 2:1

Спартак (Пд) - Левски 1:1 

* Реваншите са на 14 юни