Децата на Пирин (Благоевград) победиха с 3:2 Векта (Пловдив) в първа 1/2-финалната среща от Републиканското първенство при родените през 1996 година.

В герой на мача се превърна капитанът на малките "орлета" Мики Орачев, който вкара и трите гола. Гостите от Пловдив откриха резултата с попадение на Марков в 25-ата минута. В 33-ата обаче след великолепен пробив на Кирил Стоянов Орачев изравни - 1:1.

Възпитаниците на Костадин Герганчев започнаха страхотно второто полувреме и най-напред Стоянов изпусна сам срещу вратаря, а в 37-ата Орачев след разбъркване в наказателното поле изведе Пирин напред в резултата - 2:1.

След това "орлетата" приеха играта в своята половина и Векта стигна до второ попадение дело на Александър Димитров в 55-ата минута - 2:2.

В 60-ата Кирил Стоянов преодоля двама бранители на гостите и бе фаулиран в наказателното поле. Елитният рефер Таско Тасков не се поколеба и отсъди дузпа, а от бялата точка Орачев оформи своя хеттрик и донесе победата на Пирин с 3:2.

Двубоят на стадион "Христо Ботев" изгледаха близо 700 зрители, които подкрепяха малките "орлета" през целия двубой. Реваншът е в петък от 18:00 часа в Пловдив.

Както по-рано ви информирахме, ЦСКА победи с 2:1 Черно море в другия първи 1/2-финален сблъсък на Републиканското първенство.