„Ботев“ (Пловдив) спечели купа „Мтел“, след като разгроми с 5:0 на стадион "Пловдив" съперниците си от Спортинг (Бенковски) във финала за първото място на футболния турнир за деца от набор-2002, организиран от Асоциацията на българските футболисти и БФС.

"Канарчетатa" отнесоха и три от 9-те индивидуални приза на турнира - за най-добър вратар, футболист №1 и най-добър треньор.

Победителите и техните подгласници бяха наградени от временно изпълняващия длъжността градоначалник на Пловдив Петър Зехтински, от кметовете на 82-хилядния район "Централен" Георги Титюков и село Градина Бальо Балев, от футболните легенди на "Ботев" (Пд) Георги Георгиев-Гецата и Иван Занев, регионалния мениджър на бизнеклиенти на „Мтел“ за Южна България Николай Пчеларов и генералния секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев.

В малкия финал за третото място днес децата на Марица (Пд) с треньор Васил Кръстев надделяха с 5:4 след дузпи (1:1 в редовното време) над връстниците си от Спартак С-94 (Пд). Дузпи решиха и спора за петото място в крайното класиране между отборите на ФК Евроколеж (Пд) и Спартак (Болярци). Евроколежанчетата показаха по-здрави нерви и спечелиха с 6:5 (2:2 в редовното време). В двубоя за седмото място тимът на ФК Асеновец-2005 (Асеновград) прегази с 6:0 Марица (Градина).