"Ботев" (Пловдив) победи с 2:0 Берое в първи 1/8-финал от Държавното първенство при набор 97. Двубоят се игра на стадион "Беркут" в Брестник и беше изгледан от над 300 зрители.

Срещата започна равностойно, като с течение на времето "канарите" постепенно овладяваха контрола върху мача. В 18-та минута Борис Тютюков получи топката отдясно по атаката на Ботев и центрира прострелно, но никой в "жълто-черно" не успя да засече. В 32-та минута възпитаниците на Тодор Зайцев направиха уникален пропуск, след като Павел Муратев получи пас зад защитата на Берое, преодоля вратаря и стреля на опразнената врата, но защитник в "зелено" изчисти от голлинията.

Все пак минута по-късно пловдивчани поведоха, след като Павел Муратев получи перфектен пас от Борис Тютюков и останал сам срещу Михайлов не пропусна. Само 60 секунди по-късно "жълто-черните" направиха нов пропуск, след като Георги Кендерлиев центрира в наказателното поле на Берое, защитник изби несигурно и Виктор Пенчев стреля от движение, Русков спря топката пред голлинията и тя попадна в Павел Муратев, който обаче от 5 метра стреля слабо.

В началото на втората част гостите се опитаха да натиснат, но не успяха да застрашат сериозно Стамен Бояджиев. В 53-та минута след центриране от свободен удар топката попадна в Борис Тютюков, който необезпокояван стреля, но прати топката в аут. 3 минути по-късно "канарчетата" направиха поредния си фрапантен пропуск, след като 3-ма футболисти в "жълто-черно" се изредиха да стрелят към вратата, но топката така и не попадна в мрежата.

В 57-та минута Иън Райчев вкара много красиво попадение, след като от границата на наказателното поле с хубав диагонален удар, разстреля вратаря на "заралии". Малко по-късно влезлият като смяна Любослав Лучев остана сам срещу Михайлов, но не успя да го преодолее. До края на мача "канарчетата" имаха контрол над случващото се на терена и не позволиха на гостите да стигнат до опасност пред Бояджиев.

Съставът на "Ботев": С. Бояджиев, Ал. Христев, Ат. Ташолов, С. Шариф, Ат. Куманов, Р. Апостолов, И. Райчев (к), В. Пенчев, Г. Кендерлиев (52` Л. Лучев), П. Муратев, Б. Тютюков.

Съставът на Берое: М. Михайлов, В. Господинов (66` Ал. Колев), Б. Русков, Г. Стефанов, Р. Ангелов, И. Ангелов, И. Илиев, А. Сакалийски, К. Петков, М. Стефанов (55` Р. Илиев), Д. Видев.