Легендата на българския футбол Христо Стоичков изгледа на живо успеха на талантите от академията си в Етрополе над Черно море на финала за Купата на БФС. Детската формация на Чавдар (родени 1997 година) спечели трофея след драматична победа над Черно море с 6:4 след изпълнение на дузпи. В редовните 70 минути двата тима завършиха 1:1. Финалът се игра на стадион "Раковски" в Севлиево.

През първото полувреме талантите от Варна надиграха тези от Етрополе и заслужено поведоха с гол на Николай Минков в 23-ата минута след подаване на Емил Илиев.

На почивката Христо Стоичков влезе в съблекалнята на своите момчета, за да им вдъхне кураж и да им даде указания как да действат през второто полувреме.

Думата на Камата явно пределно мобилизира талантите на Чавдар, които след почивката имаха тотален превес и пропуснаха редица положения, в това число и дузпа. В 47-ата минута стражът на Черно море Георги Георгиев парира майсторски удара от бялата точка на капитана на Чавдар Божидар Краев. След това той запази аванса на "моряците" след удар на излезлия очи в очи срещу него Светослав Бонев. Все пак в 63-ата минута Чавдар стигна до равенството чрез Ивайло Цурев, който с диагонален удар изпрати топката в мрежата за 1:1.

До изтичането на редовните 70 минути не се стигна до нов гол и се премина директно към изпълнението на дузпите, тъй като при децата не се играят продължения.

Деветката на Черно море Даниел Димитров пропусна втория удар, стреляйки в аут, докато децата на Чавдар бяха безпогрешни и се поздравиха с успеха. Капитанът Божидар Краев, който сгреши от 11-метров наказателен по време на двубоя, беше точен в решителния удар и хвърли в екстаз своите съотборници и всички, подкрепящи тима от Етрополе.

Утре в Правец при набор 1995 за трофея ще спорят Спартак (Пловдив) и ЦСКА, а в четвъртък във Враца един срещу друг при набор 1993 излизат "Левски" и Литекс. /БЛИЦ

ЧЕРНО МОРЕ - ЧАВДАР (Етрополе) 4:6 след дузпи (1:1 в редовното време)
1:0 Минков (23), 1:1 Цурев (63)

При дузпите:
1:2 Цурев
2:2 Гушлев
2:3 Георгиев
2:3 Димитров – аут
2:4 Золов
3:4 Иванов
3:5 Кърмаджъ
4:5 Атанасов
4:6 Краев

ЧЕРНО МОРЕ: Георги Георгиев, Давир Дараджански, Енвер Дамянов, Красимир Крумов, Георги Гушлев, Емил Илиев, Динко Динков (Мартин Киров), Христо Иванов, Даниел Димитров, Николай Минков, Мартин Ванков (Никола Русинов)
Треньор: Тодор Каменов

ЧАВДАР: Димитър Митов, Кристиан Джамов, Цвятко Золов, Божидар Симеонов, Димитър Фарсов (Стефан Стефанов), Йордан Атанасов (Антонио Георгиев), Ивайло Цурев, Божидар Краев, Александър Грънчарски (Исмет Рамадан), Светослав Бонев (Халибрям Кърмаджъ), Милко Чаушев
Треньор: Петър Пенчев

Севлиево, стадион "Раковски"
Съдия: Ивайло Лазаров