Юношите на ЦСКА, родени 1998 година, спечелиха първото издание на международния футболен турнир "Блутекс къп 2013". На финала "армейците" завършиха наравно 0:0 с връстниците си от Черно море, но успяха да спечелят с 4:2 след изпълнение на дузпи. При изпълнението на 11-метрови наказателни удари за ЦСКА точни бяха Павел Головодов, Марчело Тенев, Тодор Кръстев и Марио Йорданов. За Черно море головете реализираха Валентин Йосков и Валери Христов. Треньори на младите играчи на ЦСКА са Галин Иванов и Ангел Калбуров.

Третото място в надпреварата спечели Стяуа, който в малкия финал победи турския Бешикташ с 2:1. В спора за 5-6 място Рад от Сърбия надделя над норвежците от Арна Бьорнар с 3:0. “Ботев” (Пловдив) спечели с 2:0 срещу Славия срещата за класиране 7-8 място.

За най-добър вратар на турнира бе определен стражът на Рад (Сърбия) Деспот Михайлович. Валери Христов от Черно море грабна приза за най-добър защитник, а най-добрият нападател е Рифат Аслан от Бешикташ. Голмайстори на турнира за Валентин Йосков от Черно море и Марио Йорданов, които реализираха по 4 попадения. Юношите на Славия спечелиха наградата за феърплей. Всички срещи се играха на стадиона на Спортен комплекс "Младост"./БЛИЦ