„Здравето на децата е по-важно от всичко и затова вчера заедно с ръководството на Община Дряново, БФС, ЗС на БФС Велико Търново, ФК Локомотив Дряново и нашите партньори - генералният спонсор Вафли "Боровец" и  C.R.E.A.M. - България решихме да отложим традиционния турнир за Купата на вафли „Боровец“. Това съобщи в Пресклуб „България“ председателят на Общинския съвет в Дряново Тодор Георгиев - диджей Теди Джорджо. 

Четвъртото издание на надпреварата трябваше да се състои както винаги през април, по време на ученическата ваканция преди Великден, но бе отложено заради пандемията от COVID-19 и извънредното положение в страната. Организаторите бяха планирали събитието за 23-26 юли, но влошената обстановка и удължаването на противоепидемичните мерки до 31 юли наложиха отново промяна за по-късна дата.

“Тя не може да бъде предвидена точно в календара сега, но ако е след 15 септември, трябва да се изберем дни, когато децата не са на училище и когато времето е подходящо за игра на открито”, подчерта патронът на турнира, родения в Дряново -  Пламен Николов – една от емблемите на родния футбол, част от националния отбор на световното първенство в САЩ през 1994 г.

„Когато условията позволяват, можем за не повече от 2 седмици да подновим провеждането на турнира“, увери председателят на Управителния съвет на ФК Локомотив Дряново Пламен Обрешков. Той съобщи, че до вчера 21 отбора от различни райони са заявили участие в турнира. Опитът показва, че обикновено желаещите малки футболисти да се включат и да покажат уменията си на терена са 28 отбора, има и пример с 36 отбора. Те са разпределени в 3 възрастови групи – футбол - 5, футбол - 7 и футбол - 11.

Тодор Георгиев благодари специално както на генералния спонсор на проявата вафли „Боровец“, така и за помощта на C.R.E.A.M. България, за пълното съдействие на Аматьорската футболна лига в лицето на нейния президент Румен Вълков и на кмета на община Дряново Трифон Панчев. Турнирът е некомерсиален и се превръща в истински празник за децата и техните родители, изтъкна Георгиев. Дряново има спортна слава и извън футбола – в края на август градът ще събере пилотите, техните екипажи и феновете на високите скорости за четвъртото издание рали спринт „Дряново“. Феновете на волейбола ще се радват на мачове от 1/16-финалите на Скаут лигата на децата до 16-години в края на месец октомври тази година, като през декември е и петото издание на традиционният коледен детски футболен турнир в Дряново.
 

Снимки: Радослава Кунчевска