Деветима футболисти от настоящия тим на “Левски” са се срещнали с президента на клуба Тодор Батков и са настоявали за уволнението на старши треньора Ясен Петров. Играчите се дразнили от факта, че Пловдивския Джанини винаги гледал да мине между капките в напечените ситуации и никога не се застъпвал зад възпитаниците си, пише “Тема Спорт”.

Изданието твърди, че са известни поне два такива случая. Първият бил при загубата от Локомотив (Пловдив) с 1:2 на “Георги Аспарухов”, когато след мача Петров влязъл в съблекалнята и в продължение на няколко минути мълчал, докато не се появил спортният директор Георги Иванов – Гонзо. Чак тогава Ясен си отворил устата с думите: “Гонзо, какво ще ги правим сега?”. Най-нормалното нещо е това поведение да не се хареса на футболистите, а Сашо Александров дори се изрепчил на наставника.

Вторият подобен случай е след измъчената победа над Академик с 1:0. Тогава всичко се повторило. “Кога ще започнете да играете, стига сте мързелували?!”, разгневил се Ясен в присъствието на Гонзо. Това преляло чашата, поради което девет играчи поискали среща с Тодор Батков. Адвокатът уважил молбата им и разговорът се състоял дни преди коледните празници. Основната тема на дискусията била Ясен Петров и бъдещето му в Левски. Играчите поискали от Батков главата на треньора с тезата, че при него “сините” не ги чака нищо добро. /БЛИЦ