Девет от задържаните вчера за незаконен хазарт футболисти в Бургас остават в ареста. Това съобщи Мария Маркова, говорител на Районна прокуратура Бургас. Двама от тях са организатори, а другите – участници в хазартните игри. Агенция БЛИЦ първа ви съобщи всички имена на футболисти и организатори, които бяха задържани и разпитани при спецоперацията на ГДБОП.

На организаторите са повдигнати обвинения, а за останалите ще бъде образувано отделно производство. Засега не е ясно дали ще бъдат внесени мерки за неотклонение "задържане под стража". Това ще стане след извършване на всички процесуално-следствени действия и анализ на събрания материал.

Агенция БЛИЦ ви представя всички задържани футболисти:
Янко Георгиев (Черноморец), вратар
Николай Николов (Черноморец), защитник
Яни Пехливанов (Черноморец), полузащитник
Даниел Младенов (Черноморец), нападател
Преслав Йорданов (Черноморец), нападател
Румен Трифонов (Черноморец), защитник
Георги Терзиев (Черноморец), защитник
Пламен Димов (Черноморец), защитник
Любомир Божинов (Нефтохимик), полузащитник - само привикан на разпит
Галин Димов (Нефтохимик), полузащитник

Екипът ни научи и имената на двамата организатори на “черното тото”. Това са външни хора, които са действали заедно с букмейкърите. Единият е Тодор Пачев (26 години), бивш борец. Другият е футболистът на аматьорския Месембрия Иван Сивев (също на 26 години). Амбицията им е била да направят паралелен букмейкър в България, който да конкурира вече съществуващия легален.

Дейността им е започнала през месец септември, използвани са джиесеми, десетки сим карти и лаптопи. Естествено, като всеки нелегален букмейкър, и въпросните организатори са предлагали примамливи високи коефициенти, с които са привличали клиенти. Амбицията на Пачев и Сивев е била да разширят дейността си в цяла Европа.