Футболистите на Дунав победиха с 4:2 Белица в мач от 10-ия кръг на Североизточната "В" група на Градския стадион в Русе. За селекцията на Веселин Великов това е девети успех от старта на шампионата, в който "драконите" имат още едно равенство и не познават вкуса на загубата.

Домакините започнаха по-активно. Вместо да решат изхода от двубоя още в неговото начало обаче те сами си създадоха трудности. Още в 6-ата минута дунавската отбрана сгреши, като допусна Гюрсес Александров да бъде изведен през центъра. Останал очи в очи срещу Радосвет Христов, той не сгреши и откри за 0:1. Последва натиск на "драконите", който даде резултат в 15-ата минута. Стражът на Белица Веселин Василев отрази удар на русенски футболист, но отбитата топка стигна до Йордан Димитров, който прониза вратата за 1:1. Ситуацията на терена постепенно се изнерви, за което помогна и реферът Самет Ахмед с някои спорни отсъждания. В 30-ата минута след наглед безобидно нарушение в централната част на игрището Живко Парашкевов се включи активно в разпра с Мартин Димов и двамата получиха червени картони.

Шест минути по-късно все пак русенският състав поведе. Йордан Димитров бе изведен отдясно и прати топката в мрежата с точен диагонален шут по тревата за 2:1. Малко по-късно Мирослав Будинов пропусна да увеличи домакинския аванс, след като не успя да оползотвори подаване на Андреас Васев и не уцели вратата отблизо.

След почивката "драконите" намалиха оборотите и бяха наказани в 50-ата минута. Ивелин Спасов стреля от пряк свободен удар от около 25 метра, топката тупна точно пред вратаря Радосвет Христов, който не успя да я улови и Християн Попов вкара отблизо за 2:2. Русенци тръгнаха да атакуват и 6 минути по-късно отново излязоха напред в резултата. Реферът отсъди дузпа и Диян Димов не сгреши за 3:2.

Поредната атака на Васев отдясно донесе нов гол в 83-ата минута. Той навърза няколко противникови бранители и стреля. Вратарят Василев изби, но топката попадна у Ивайло Раденцов, който вкара за 4:2. В добавеното време Георги Чакъров пропуса да направи успеха на домакините още по-убедителен, след като изведен очи в очи срещу Василев не успя да намери целта.

След победата Дунав продължава да е едноличен лидер с 28 точки, с 4 повече от Калиакра, който прегази Шумен 1929 с 6:2.

Следващият мач за русенци от първенството на Североизточната "В" група е на 21 октомври, вторник, от 16 часа в к.к. Албена срещу Черноморец (Балчик).

Съставът на Дунав: Радосвет Христов, Николай Колев, Мартин Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов, Андреас Васев, Йордан Димитров (85 - Светослав Читаков), Георги Чакъров, Мирослав Будинов.

СЕВЕРОИЗТОЧНА "В" ГРУПА

10 кръг
18 октомври 2014 (събота), 16:00 часа
Черноморец (Бяла, обл.Варна) - Черноморец (Балчик) 2:2
Дунав (Русе) – Белица 4:2
18 октомври 2014 (събота), 18:00 часа
Калиакра – Шумен 6:2
19 октомври 2014 (неделя), 16:00 часа
Кубрат - Суворово
Септември (Тервел) - Светкавица (Търговище)
Тича (Долни чифлик) - „Ботев“ (Нови пазар)
Бенковски (Бяла, обл.Русе) - Две могили
Доростол (Силистра) - Провадия (Провадия)