Сериозни кадрови проблеми сполетяха втородивизионния Добруджа, след като деветима футболисти от отбора са заразени с COVID-19, обявиха от клуба.

От Добруджа изпратиха веднага писмо до президента на БФС, медицинската и Спортно-техническата комисия на футболната централа, с което ще информират за резултатите от тестовете на футболисти. За да се запази здравето на съперниците, официалните лица и зрителите, ще бъде поискано отлагане на следващите мачове.

Според изискванията на Министерството на спорта, за да могат съотборниците им да подновят тренировки, футболистите трябва да дадат два отрицателни резултата в рамките на два дни. Изследванията обаче ще бъдат готови след почивните дни и на практика няма как да се води подготовка за домакинството на Локомотив (София) в четвъртък.

Други трима футболисти на тима са трайно контузени. Йордан Радев е със скъсана предна кръстна връзка и му предстои операция, която ще го извади извън терена до края на полусезона. Титулярният десен защитник Иво Вихренов е със скъсани мускулни влакна на бедрото, а Дони Дончев – с пукнато рамо. Така Дбруджа разполага в момента само с 9 здрави полеви играчи.