Българският национален отбор за девойки до 17 години записа убедителна победа с 3:1 над Казахстан в първия си мач от турнира на УЕФА по програмата за развитие на женския футбол. Надпреварата се провежда в черноморския ни курорт Албена.

Момичетата на Станислава Цекова показаха, че израстват от мач на мач и донесоха дългоочаквана радост на феновете на футбола за представителите на нежния пол след хеттрик на Тея Пенкова. Успехът е още по-сладък, тъй като дойде след пълен обрат. Отборът на Казахстан поведе в 20-ата минута чрез Аязан Акмолданова, но още до края на първото полувреме Тея Пенкова заби две попадения и обърна до 2:1. Талантливата голмайсторка на “Бургус Лейдис клуб” оформи хеттрика си в 55-ата минута.

Във вторник нашите момичета играят с Молдова от 18:00 часа, а в четвъртък е последният ни мач от турнира срещу Израел от 10:30 часа.

Съставът на България:
Иванка Димитрова, Денислава Вълчинова, Виктория Митова, Ивет Василева, Десислава Димитрова, Лора Димитрова, Борчин Халил, Миглена Господинова, Ася Ангелова, Моника Чернева, Тея Пенкова.