Детски футболен клуб Шампион (Стара Загора) спечели трофей от "Атлетик къп" в Несебър. В турнира участваха таланти от повече от 40 отбора, разпределени в шест възрастови групи - родени 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 и 2011 г. 

Талантите от ДФК Шампион взеха купата за първото място при родените 2010 година. Възпитаниците на треньора Диян Петков спечелиха Група "Б" с пълен актив след победи над Бургас спорт, Дунав (Русе), ДФК Звездичка, Хебър (Пазарджик) и срещу домакините от Атлетик (Несебър). 

"Нашите таланти се представиха страхотно и заслужено са шампиони. На финала спечелихме с 1:0 срещу Аристон (Русе). Бившият ни национал Радостин Кишишев, който направи солидна кариера в Англия, награди момчетата ни, които бяха много щастливи и от този факт. В ДФК Шампион продължаваме да работим за развитието на талантите, а в Стара Загора, повярвайте ми, има страшно много диаманти, които трябва да се шлифоват", сподели треньорът Диян Петков пред БЛИЦ СПОРТ.

Капитанът на отбора от Стара Загора Денислав Генов пък заслужено получи приза за най-добър полузащитник на турнира.

Успехът в Несебър на ДФК Шампион не е случаен. Той е плод на упорития труд на ръководители и треньори, както и най-вече на голямото израстването на талантите в старозагорската школа с управител Костадин Меразчиев. В предишните два турнира тимът на Диян Петков неизменно достигаше до финала, отново след силни изяви на терена. Първо в турнир "Децата - бъдещето на България" талантите от ДФК Шампион отстъпиха с 0:1 в споря за трофея, след което достигнаха финал и на най-силния зимен турнир във Велико Търново. Там старозагорци също бяха близо до крайния успех, но загубиха с дузпи. Така, от третото участие на финал - този път в Несебър, купата е за ДФК Шампион.