Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео призна, че вратарят Петър Чех е с основна заслуга за победата срещу датския Нордселанд с 4:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Стражът направи серия от страхотни спасявания в началото на втора част в момент, в който тимът му водеше само с 1:0.

“Чех направи няколко уникални спасявания и именно те бяха решаващи за крайния изход на мача. Винаги е опасно, когато водиш само с 1:0. След като отбелязахме още един гол, вече бяхме сигурни в предстоящата победа”, коментира Ди Матео.

Според него основният проблем за тима му е дошъл от липсата на достатъчно скорост в играта.

“През първото полувреме бяхме доста бавни, но сами видяхте, че това се оправи след почивката и резултатът не закъсня, каза италианският наставник на Челси.

Италианският специалист коментира и играта на нападателя Фернандо Торес, който не успя да се разпише въпреки многото голове.

„Фернандо игра прекрасно и взе участие във всичките голове. Жалко е само, че и той самият не вкара, но така е във футбола. Важното е отборът да печели, а не кой ще вкара. Аз съм доволен от изявите му”, завърши Ди Матео.