Невероятен голов трилър сътвориха Берое и втородивизионният ЦСКА 1948 в 1/8-финал за Купата на България.

Гостите от София спечелиха сензационно с 4:3 в Стара Загора, като по този начин си осигуриха участие в следващата фаза на турнира.

Успехът за "червените" дойде благодарение головете на Васил Шопов (7',61') и диамантът, дошъл от Лудогорец през януари Денислав Александров (36',42'). Талантливият младок бе най-добрият на терена и заслужено записа 2 гола и асистенция. Силен мач за ЦСКА 1948 направи и друг продукт от школата на Лудогорец Даниел Наумов, който спаси ключов гол в края с блестящ рефлекс, чрез който отказа Мартин Камбуров.

За домакините пък точни бяха Еуженио (8'), Алкан (45'+1) и Конте (77').

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Началото на днешната среща бе брилянтно ЦСКА 1948, като тимът започна много силно и още в 7-ата минута успя да поведе. Сашо Александров проби и центрира в наказателното поле, а Васил Шопов отбеляза с удар в обратния ъгъл на вратаря - 1:1.

Радостта на гостите обаче бе много краткотрайна, като домакините вкараха с ответната атака. Милен Желев центрира за Еуженио, който вкара на втора греда за 1:1.

Двубоят продължи да е двуостър, като положения имаше и пред двете врати.

В 36-ата минута ЦСКА 1948 вкара за втори път в двубоя. След разбъркване на границата на назателното топката достигна до Денислав Александров, който с финт и страхотен изстрел отбеляза за 2:1.

Само 5 минути по-късно ситуацията за домакините се усложни допълнително, след като Сандански изведе Александров сам срещу Перниш. Младокът не сбърка и направи 3:1.

Секунди преди края на първото полувреме Берое все пак успя да върне един гол, като Ерол Алкан отбеляза с глава за 3:2.

Второто полувреме започна по идентичен начин с първото и положенията следваха едно след друго.

"Червените" обаче показаха по-добра точност и в 60-ата минута отново взеха преднина от два гола. Васил Шопов получи пас от Денислав Александров, който излъга излезлия Перниш, и вкара на останалата без страж врата за 4:2.

Последваха силни минути за Берое и "зелените" успяха да намалят на 4:3. Ибрахима Конте вкара с глава в 76-ата минута.

До края на двубоя Камбуров се появи в игра за домакините, но така и не успя да помогне на своя тим да не загуби срещата.

Така Берое рано-рано се прости с участие в турнира за Купата на България. 
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020