Диего Фераресо прекрати договора си с Локомотив (Пд) по вина на клуба. 21-годишният бразилец с български паспорт скъса контракта си 7 месеца по-рано от изтичането му заради 3 неполучени заплати. Фераресо е желан и от отбор от Казахстан.

През зимата го искаше местният Атирау, който му предлагаше 20 000 долара месечна заплата, но не се стигна до споразумение с ръководството на Локомотив (Пд). Диего е спряган за преминаване и в 3 родни клуба - "Левски", Ботев (Пд) и Берое.

„Диего прекрати договора си с Локомотив (Пд) и вече е свободен агент. Наистина има запитване за него и от Казахстан, но става въпрос за друг отбор, не за този, който го искаше през зимата. Фераресо вече замина за Бразилия, като няма осигурен обратен билет за завръщане в България.

Диего предпочита да остане в България, защото свикна. Очаквам вече да бъдат отправени конкретни оферти към него, като най-важното ще е неговото лично желание кой да бъде бъдещият му отбор“, коментира пред „7 дни спорт" мениджърът на играча Джери Перейра.