Новата спортна телевизия на България тръгва много скоро. Диема Спорт HD вече е регистриран, а справка в Съвета за електронни медии доказва това, видя БЛИЦ. Каналът фигурира под шапката на Нова Броудкастинг Груп АД, редом до Нова телевизия, Диема и Нова Спорт. Показано е и логото на Диема Спорт HD.

Както вече стана ясно, каналът ще бъде платен, но БЛИЦ разбра радостна новина за футболните запалянковци. До края на настоящия сезон в "А" група Диема Спорт HD ще се гледа безплатно. Каналът ще влезе като част от премиум пакетите на операторите. От новия сезон обаче ще се доплаща за него. Диема Спорт HD ще стане отделен пакет, както например е филмовият канал HBO.

БЛИЦ научи, че в началото футболните мачове ще бъдат излъчвани паралелно и в ефира на Диема. Причината е, че не всички оператори имат готовност веднага да предоставят на абонатите си Диема Спорт HD и ще се изиска малко повече време.

Първият официален мач в България за 2015 година обаче няма да бъде излъчен по новия канал, разбра още БЛИЦ. Двубоят от 1/8-финалите за Купата на България Берое - Лудогорец на 15 февруари остава в ефира на Диема, но реваншът в Разград на 22 февруари се очаква да бъде предаван по Диема Спорт HD.

Излъчването на български мачове по новия канал означава, че за първи път зрителят ще наблюдава футбол от родните терени с високо качество на картината - в HD формат. 

По новия спортен канал ще се предават и английски мачове, а не само двубоите от "А" група и Купата на България. Освен това има радостна новина и за феновете на баскетбола. Наши източници съобщиха, че в по-късен етап от 2015 година по Диема Спорт HD ще започнат да се излъчва и Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

diema_sport_hd.jpg

diema_sport.jpg


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015