Треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов призна, че неговият отбор е подарил победата на Ботев (Пловдив) в мача между двата тима. „Канарчетата“ спечелиха с 2:1 като домакин в среща от пети кръг на Първа лига.

„Загуба може да допусне всеки, но ние нямахме нагласата за битка, както в предния мач. Излязохме плахи и стреснати. Чакахме Ботев сам да се победи. Подарихме им първия и втория гол. На моменти изглеждахме като юношеска селекция. Не може така да се представяме. Ботев беше удобен противник. Отбор, който бе в труден период. Ние ги съживихме и бяхме причината Ботев да победи“, призна Ненов.

„Явно ние не сме си свършили работата. Знаехме, че съперникът ще търси победата, но не бяхме концентрирани в ситуации пред нашата врата. Благодарение на вратаря ни Янко Георгиев останахме в мача до последно. Не беше такава нашата идея. Без тактическа дисциплина няма как да се получи“, добави треньорът на Нефтохимик.

„Отборът трябва да върви напред. Няма кой да ни чака. Миналата седмица казах да не летим в облаците, но не използвахме импулса от победата над Берое, а бяхме вяли и отпуснати. Не искам да прехвърлям вината на играчите, това е нашата работа, която не сме свършили“. Победихме, когато бяхме тактически дисциплинирани. Ако няма дисциплина, няма как да бием. Когато сме хаотични, шансовете ни са минимални“, завърши Димчо Ненов.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига