Футболистите на Хасково ще бъдат по-мотивирани отвсякога при гостуването си на ЦСКА. Новакът в "Б" група се представя силно от началото на първенството, като е лидер в класирането с 15 точки от 6 мача. В последния кръг хасковлии надиграха един от фаворитите за първото място Калиакра с 2:0 като гост и се намират в добра форма. Треньорът Димчо Ненов сподели очакванията си за мача с "армейците" от турнира за Купата на България, който е днес от 17:30 часа.

"Няма по-добро предизвикателство от това да срещнеш ЦСКА. През лятото се готвихме за "В" група, оказа се, че ще играем в Б, а сега излизаме срещу най-реномирания отбор в елита. Искам и срещу тях да покажем отборния дух, който ни отличава. ЦСКА е абсолютен фаворит в мача, но ние ще използваме възможността да натрупаме опит срещу този класен съперник", каза наставникът на Хасково.

„Всички футболисти са добре. Надявам се да сглобим максимално най-боеспособния състав. След мача с ЦСКА ни чака и тежка среща с Пирин (Разлог) в събота. Първенството на „Б" група ни е приоритет, но двубоят с ЦСКА ще бъде тест за играчите, които ще покажат къде ни е мястото на футболната карта на България", каза още наставникът на Хасково.

В отбора се връща един от най-опитните футболисти Емил Ангелов-Бабангида. Бившият футболист на "Левски" пропусна гостуването на Калиакра в Каварна заради занятията от треньорския курс за лиценз „Б", който кара в София, съобщи "Меридиан мач".


КУПА БЪЛГАРИЯ 1/16-ФИНАЛИ

17 септември (вторник), 17:30 часа
ЦСКА – Хасково НЮЗ7
 
18 септември (сряда), 17:00 часа
„Ботев“ (Пловдив) – Нефтохимик
Победител Зона Североизток - Черноморец (Бургас)
Академик (Свищов) – Победител Зона Югоизток
Банско - Витоша (Бистрица)
Марек (Дупница) - Черно море
Любимец - Локомотив (Пловдив)
Берое (Стара Загора) – Победител Зона Северозапад
Победител Зона Югозапад - Добруджа
Литекс - Спартак (Варна)
Славия - Пирин (Разлог)
„Ботев“ (Враца) - Монтана
„Ботев“ (Гълъбово) - „Раковски“

18 септември (сряда), 17:30 часа
„Левски“ - Пирин (Гоце Делчев) НЮЗ7
 
18 септември (сряда), 19:00 часа
Калиакра - Локомотив (София)

* Дата на срещата Лудогорец – Дунав (Русе) ще бъде определена допълнително, заради участието на шампионите в Лига Европа.
** Реваншите ще се играят в седмицата, когато се пада 23 октомври.