Треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов беше щастлив от постигнатата убедителна победа с 5:0 срещу един от бившите му клубове - Сливен. Успехът прати "шейховете" на върха в "Б" група. Нефтохимик и Спартак (Плевен) имат по 25 точки, като селекцията на Ненов е с по-добра голова разлика.

„Тази победа ни бе много нужна, за да забравим по-бързо двубоя с Калиакра. Момчетата се вложиха и въпреки слабостите, които и в този мач проявихме, не мога да не съм доволен от играта, която показахме. В този мач имаше всичко – и удари, и флангови атаки, и добра игра в защита. Предполагам и публиката е останала доволна от това, което видя на стадиона”, заяви Ненов.

„За пропуските мога да кажа, че само който не е играл футбол, той не е пропускал от добри позиции. Нашите футболисти са млади и е обяснимо понякога да грешат. Тази победа е радваща, но предстоят много трудни срещи до паузата. Сега се настройваме за една много трудна битка в събота срещу "Ботев" (Враца) за Купата, а след това ще мислим и за мача в Плевен със Спартак", завърши наставникът на "шейховете".

Нефтохимик ще почива утре, а във вторник играчите ще направят първа тренировка за новата седмица.