Звездата на българския футбол Димитър Бербатов не уважи двоен детски празник, който се проведе на стадион “Българска армия”, видя репортер на БЛИЦ. Митко трябваше да награди 12-годишните малчугани, които участваха в турнира “Данониада”, но така и не се появи. Дечицата с трепет очакваха появата на идола си, из целия стадион имаше разлепени плакати с лика на Бербо, но звездата не пристигна. Шефката на Фондацията на Митко Димитрина Ходжева се извини от негово име на церемонията по закриване на надпреварата.

“Искам да се извиня, че Бербатов не дойде, имаше уважителни причини и не може да присъства”, заяви Диди пред децата, които останаха видимо разочаровани.

Победител в турнира стана Локомотив (Пловдив), който през есента ще пътува за Мадрид за световното първенство на “Данониада”. На финала отборът победи с дузпи Спартак (Варна). Всички 12 отбора получиха купи на специално изработена сцена пред сектор “А” на “Армията”. Срещата за третото място бе спечелена категорично от варненския Черно море, който разби Черноморец с 6:0. Децата от Пловдив ще имат честта да се срещнат с легендарния Зинедин Зидан на стадион “Сантяго Бернабеу” през есента.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

01062011495.jpg

01062011498.jpg