Един от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов говори по актуалните теми в клуба след победата с 2:1 над Локо (Сф) в първия кръг от пролетния шампионат. Той смята, че жребият за Лига Европа, който противопоставя „червените“ на румънския Стяуа, не е никак лек. От думите му стана ясно, че ръководството на клуба е подало молба за картотека на Жуниор Мораес във ФИФА, след като такава е била отказана от Румънската футболна федерация.

„Мисля, че има лек спад в играта в сравнение с мача с Литекс. ЦСКА винаги се бори за шампионската титла. Естествено, за да станем шампиони трябва да играем добре. Всеки казва, че жребият за Лига Европа е лек, но и двата пъти, в които ЦСКА се е изправял срещу Стяуа е губил. Затова мисля, че жребият не е лек“, коментира Борисов за БНТ.

Босът поясни, че до края на седмицата договор с клуба ще подпише и словенският бранител Денис Халилович. По думите му в момента клубът няма никакви задължения към институции и други клубове, а само към отделни футболисти.

"За Спас Делев има три реални оферти и голям брой питания за него. Две от офертите са от силни отбори. Всички футболисти, които е искал Милен Радуканов са привлечени. За Маркиньос сумата не е много примамлива, но му плащахме много голяма заплата. Имаме договор с Жуниор Мораес, пуснахме молба за картотека до Румънската федерация. Оттам ни отказахме и сега писахме до ФИФА. Чакаме решение от ФИФА, те трябва да се произнесат до десет дни. В клуба оферта за Мораес от Стяуа няма. С Денис Халилович ще подпишем договор до края на седмица“, обясни собственикът.

„Със стадион „Българска армия“ се движим се по-план. Платихме задълженията и в момента подготвяме стадиона за мача с Черноморец на 13 август“, завърши Борисов./БЛИЦ