Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че двубоят с Локо (Мз) трябва да се преиграе или да се доиграе, след като бе прекратен при резултат 1:0 за домакините, заради нахлуването на феновете на "червените" на терена. Босът допълни, че това нахлуване е провокация.

“Това е провокация. Не може на такъв мач, където има поне 1000-1500 зрители, да има 22-ма души охрана и то от СОТ, както е тук на Панчарево. Тук ако дойдат толкова хора, ще отнесат и оградата. Това си беше някакъв вид провокация. Нямам представа от къде – провокация.

Чухме слухове преди мача, че ще има нахлуване. Чух впоследствие, че тези, които са нахлули първи, не са били фенове на ЦСКА. Как ще го докажем? Мисля да алармираме полицията, има видеоматериали и всички, които са нахлули, да бъдат арестувани. Пледирам да бъде наложен закона за дребно хулиганство, а не за спортно, защото има бити футболисти. Ако е бил удрян Светльо Петров, по кое е, по спортното или хулиганството”, каза Митко Борисов.

„Съжалявам за всичко това, което се случи в Мездра. Гледах по телевизията и не вярвам на очите си. Не приемам постъпката на нашите фенове, но задавам няколко въпроса. Защо изобщо е имало фенове на ЦСКА, които са били извън определения сектор за гостуващи фенове и са стояли на опасно разстояние до терена? Защо нямаше полиция, която да реагира адекватно? Защо допуснаха толкова лесно нашите фенове да нахлуят на терена? Да, може би са били ядосани от слабата игра на отбора, но не това начина за реакция”, допълни Борисов пред чакащите го журналисти на базата на Панчарево.

"Мачът трябва да се преиграе или доиграе. Не знам какво точно е писал дежурният делегат в доклада си, но мисля, че това е правилното решение. Ние сме гостуващ тим в този мач и не виждам за какво трябва да бъдем наказвани. Ако има провинили се фенове, затова си има съответните органи, но ЦСКА като клуб не би трябвало да страда за това. Навсякъде в правилниците е казано, че ако един мач се прекрати по вина например на ЦСКА, тогава отборът губи служебно. Никъде обаче не е написано, че при нахлуване на публика, се присъжда служебно поражение. Казва се - по вина на ЦСКА, а не по вина на феновете, фенклуба и т.н.

В никакъв случай не приемам посягането и физическата саморазправа с нашия треньор и с част от нашите играчи. До колкото чух Светльо Петров е бил ударен. Как тези футболисти да излязат в други ден да играят за ЦСКА? Как и с каква мотивация да се хвърлят и в идващото вечно дерби? Ако искат да си тръгнат, не мога да ги спра. Чужденците са дошли в България да упражняват правото си на труд, какво да им обясня сега. Затова казвам, че е провокация, защото е имало 20-30 фенове, които налетяха на наши играчи. Ходя от години по мачове и никога наши фенове не са били играчите на ЦСКА, днес го видях за първи път", сподели още босът на ЦСКА./БЛИЦ