Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че старши треньорът Любослав Пенев ще остане на поста си.

“Любо остава в ЦСКА. Давам банкова гаранция за това. Дори не сме обсъждали евентуална негова смяна. Той ще води отбора и занапред", категоричен е Борисов в интервю пред вестник “Меридиан мач”.

Босът на ЦСКА разкри, че на този етап клубът няма да привлича други нови играчи след румънското крило Флорентин Петре. “В момента разполагаме с 52-ма футболисти, което си е сериозна цифра. Смятам, че не се нуждаем от други, дори са ни много”.

Борисов коментира и въпроса с възнаграждението на Петре. “Заплатата му е 6500 евро, а лимитът на заплатите е 12 000 лева. Сега пред мен имам калкулатор и ще сметна по курса на деня... Излиза 12 712 лева. Е, добре, със 712 лева сме прескочили лимита, но едва ли някой ще се разсърди за подобна сума".

По отношение на селекцията, Димитър Борисов заяви, че тимът ще преотстъпи 10-12 играчи от школата, за да се развиват в мъжки отбори. Клубът обаче не предвижда генерални промени през зимата и не смята да се разделя с основни играчи. “На този етап не виждам как ще продадем някой от основните футболисти през паузата", каза Борисов и добави: "Сега няма нито една оферта за наш футболист".

Що се отнася до дълговете на ЦСКА, Борисов заяви: “Няма как да ги заличим за нула време. Мога да кажа само, че откакто поех клуба, дълговете се стопиха от 12 000 000 лева на 3 000 000 лева. Смятам, че това на този етап е добре. Държа да подчертая, че имаме ток. Доста от дълговете на клуба са недоказуеми"./БЛИЦ