Димитър Иванов е добре познат на любителите на футбола. На 30 октомври 1999 година той вкара най-бързия гол в историята на вечното дерби. ЦСКА победи “Левски” с 1:0 след попадение на Елховския таран още в 36-ата секунда. Днес 41-годишният Димитър Иванов е треньор на Тунджа (Ямбол). Жребият определи отборът от Югоизточната “В” група да играе с Монтана в 1/16-финал за Купата на България. Мачът е на 23 ноември в Ямбол. В тази връзка Димитър Иванов даде интервю за БЛИЦ.
 
-Г-н Иванов, как ще коментирате жребия?
-Отново ще играем с отбор от Северозападна България, след като вече отстранихме Бдин (Видин). С тази разлика, че сега ще приемем тим от елитната ни група. В никакъв случай няма да се предаваме, въпреки че според специалистите фаворит е Монтана. Двубоят обаче ще се играе в Ямбол, а и ние сме амбицирани да се представим на ниво. Естествено, знаем, че не можем да спечелим Купата, но искаме да стигнем колкото се може по-напред в турнира. Надявам се да има повече публика на стадиона. Сигурен съм, че ще дойдат да ни подкрепят доста фенове, защото ще играем срещу отбор от “А” група.
 
-Разкажете нещо повече за Тунджа. Отборът е на първо място във временното класиране на Югоизточната “В” група. Какви са амбициите ви и кои са най-добрите ви футболисти?
- Не крия, че ще се опитаме да влезем в “Б” група. Запалянковците в Ямбол жадуват да се върнат времената, когато отборът се подвизаваше във втория ни ешалон. Да не забравяме, че в началото на 70-те години тимът даже е бил и в елита. Но всичко трябва да стане постепенно, без да си правим огромни илюзии. В състава ни има опит и младост с цел да се получи нужния синхрон. Най-опитните играчи са Марко Марков, който преди време беше в Калиакра, Ники Жечев, играл в Черноморец и Несебър, Ники Стойчев, носил фланелката на Нефтохимик, Георги Георгиев и Милен Стоянов. Имаме и талантливи момчета, пред които има бъдеще. Един от най-силните ни футболисти е голмайсторът ни Станимир Баев. Той е на 23 години, взех го от Елхово.
 
- Каква е финансовата ситуация в Тунджа. Повечето отбори в България едва връзват двата края...
-Ние не можем да се оплачем. Напротив – при нас заплатите се изплащат навреме, никога не е имало забавяне. Бюджетът ни е достатъчен за клуб от нашето ниво. Всичко в Тунджа се крепи от двама души – Желю Петков и Галин Илиев. Те са млади бизнесмени, разполагащи с пари и обичащи футбола и отбора.
 
- Предполагам сте гледали вечното дерби. Коментарът ви за мача?
- ЦСКА спечели напълно заслужено. Не казвам това, защото съм цесекар и съм носил червената фланелка. Отборът игра тактически по-правилно и по-грамотно от “Левски”. Аз не съм съгласен с някои мнения, че мачът не е бил интересен. Напротив. Прави ми впечатление обаче, че в днешно време съдиите не позволяват по-твърдата и по-мъжка игра. Стопират още в зародиш по-здравите влизания и единоборства. Знаете, че преди постоянно хвърчаха искри на терена. Имаше красиви изпълнения, но и здрава битка. Сега битката липсва, но емоцията си остава. Това е така, защото зарядът на вечното дерби ще го има винаги.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ